2013. november 22., péntek

Sorozatajánló: Ki vagy Doki? - Doctor Who?

Sziasztok! A sorozat holnap fogja ünnepelni az 50. évfordulóját. Én is nagy rajongója vagyok ezért gondoltam, hozok nektek egy kis összefoglalót. Jó olvasást!

Az új film hivatalos plakátja

Angliában már kultusz sorozatnak számító sorozatot 1963-ban kezdte sugározni a BBC. A történet főszereplője a Doktor aki a TARDIS (Time and Relative Dimensio In Space) nevű idő hajójával utazgat 
térben és időben. 
A tizedik Doktor (David Tennant) és a TARDIS

A Doktorról: Mindenki Doktornak hívja, igazi neve sose derül ki. Idő Lord, a Gallifrey nevű bolygón született. Az Idő Lordok különleges szervezetük, fiziológiájuk révén képesek regenerálódni, halálos sérülések esetén. Több éved is úgy fejeződik be, hogy a Doktor saját élete árán menti meg társait. Természetesen nem hal meg csak új testet ölt. Eddig tizenegy Doktor volt. Most Matt Smith alakítja. Hamarosan  új színészt láthatunk a Doki szerepében.

Útitársakról: A Doktor sosem, vagy csak nagyon ritkán, utazik egyedül. Legtöbbször emberek kísérik, de a nagyon korai évadokban volt arra példa, hogy egy Idő Lady kísérte. Legtöbb társa nő, pár évadban/részben férfi útitársa is van. 

Ellenségek: Sok ellensége van, egyik volt társa a Mester, aki szintén Idő Lord. Sok más ellensége is van a Doktornak híresebbek még a Dalekok és a Kiborgok, ha az összeset felakarnánk sorolni akkor ez a cikk nagyon hosszú lenne. 

Egy Dalek
Filmek: Sok filmet készítettek, különböző Doktorokkal. A legújabb ami holnap november 23-án fog kijönni, az 50. évforduló alkalmából. Ebben az utolsó két Doktor szerepet kap és régi kísérők is.

Érdekességek:
- Az első évadból sok rész elveszett, nem rég Nigériában találtak meg párat kópiákon.
- Az új filmet egész Afrikában a mozikban is lefogják adni.
- A regenerálódást azért találták ki a rendezők, mert az első Doktor egészségi állapota miatt távozott a sorozatból.
- A Doktort egy kutya is kísérte K-9.
-  Van két melléksorozata is a Torchwood és a Sarah Jane Adventures.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése